Pastry: How to make an insert as a chef: current woman Le Mag Path 2 645DBCB3-7979-441A-BA4B-98E7BF17E1BE 1785B508-2A96-4CF5-AA87-79B0FE0441BF
Les émissions culinaires dédiées à la pâtisserie n'ont jamais été aussi présentes à la télévision et sur les réseaux sociaux. Des amateurs venus de tous horizons s'affrontent dans des épreuves culinaires très techniques et produisent des gâteaux extraordinaires qui nous font souvent saliver… et nous prouvent que la pâtisserie est accessible à tous ! Si vous aussi souhaitez réaliser votre propre gâteau et épater vos invités, voici nos astuces pour réussir son insert comme un chef.
What is an insert?
An insert is a preparation intended to be inserted in a cake, a log or a dessert.This element, which stands out for its taste and color appears clearly at the time of cutting the cake.In principle, inserts are fruit, chocolate or vanilla, but some chefs have fun finding salt variants in salmon desserts for example!
How to make a fruit insert
The fruit insert is very simple to make and requires only three main ingredients: fresh fruit (or already reduced in puree), gelatin leaves (or agar-agar powder) and sugar.The ideal is to prepare it the day before because a time of plug of several hours in the freezer is necessary.
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The preparation stages of the mango insert:
- Pelez et coupez une mangue puis versez-la dans une casserole avec 15 g de sucre et 2 cuillères à soupe de citron vert et laissez cuire le tout doucement.
- Faites tremper 2 feuilles de gélatine dans un petit bol d'eau fraîche pendant environ 10 minutes.
- Coupez le feu de la casserole et versez-y la gélatine essorée.
- Mélangez l'ensemble et coulez immédiatement la préparation dans un moule à insert préalablement tapissé de film alimentaire puis faites prendre le tout au congélateur pendant une nuit.
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How to make a chocolate insert
The chocolate insert is not more complicated to prepare.You will need milk, cream, eggs and sugar.
Chocolate insert preparation steps:
- Coupez 110 g de chocolat en morceaux et faites-le fondre au bain-marie ou au micro-ondes.
- Dans une casserole, versez 125 g de lait et 125 g de crème liquide.
- Dans un petit saladier, mélangez énergiquement 2 jaunes d'œufs avec 25 g de sucre puis versez le tout dans la casserole et laissez chauffer en remuant continuellement jusqu'à épaississement.
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To vary the pleasures and change chocolate, just prepare a custard, add the aromas of your choice and incorporate the gelatin to unify everything!Your imagination is the only limit.
How to find, choose and use an insert mold
There are almost as many insert molds as there are cake possibilities.To give your insert its perfect shape, you can use all the small silicone molds that inspire you or you have on hand (including ice cubes).To make a finer insert, rectangular for example, a silicone mat with edge or a dish lined with cling film will do the trick very well.
At the time of assembly, it will suffice to gently remove the insert from its mold and integrate it into a cake made up of bunk layers of several textures (crunch, insert and foam for example).
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