Looking for a sweet appetizer?Test our chocolate ball recipes without cooking!
We all need some delicacies for the holiday season.Either for morning coffee, or for a dessert after dinner, here are our attractive proposals to make a ball of chocolate without cooking.Easy and quickly to do, you will succeed in this little delight in no time.Continue reading to find your favorite recipe.
Page contents
Chocolate ball without cooking - the basic recipe
Liens commerciauxIngredients to make 45 chocolate balls:
Liens commerciauxPreparation :
1. In a medium -sized bowl, whisk the cocoa powder, flour and salt. Put aside. 2. In a large bowl, beat the sugar, butter and vanilla together, until the mixture is light and frothy (about 3 minutes) .3. Slowly add the dry ingredients to the wet ingredients, a little at a time and alternate with the milk. Using a mixer, continue to mix until the dry ingredients are completely incorporated into a thick paste. 4. Roll the dough in small balls 1 to 1.5 inch thick. Place the cake dough balls on parchment paper and put them in the refrigerator for at least 30 minutes. 5. To prepare the chocolate shell, melt the chocolate and the butter in a bowl going to the microwave at 30 seconds intervals. You can also heat it in a double boiler on the stove. 6. Place a toothpick on top of the cake dough balls and dip them in the chocolate. Place them on parchment paper to dry them. 7. Decorate according to your taste - with nuts, cocoa powder, powdered sugar, etc.8. Then refrigerate the balls for another 30-40 minutes and once dried, remove the toothpicks and serve!
Chocolate energy ball without cooking with 4 ingredients (gluten -free)
To prepare this gluten and vegan without dessert, you will need the following ingredients:
Follow the instructions to prepare around 20 energy balls:
- Dans un bol moyen, ajoutez le beurre d’arachide, le sirop d’érable, la farine de noix de coco, la poudre de cacao et fouettez-les bien. Lorsque le mélange devient plus difficile à mélanger, utilisez une spatule en caoutchouc pour le plier jusqu’à ce qu’il soit bien incorporé.
- À l’aide d’une cuillère à biscuits, faites des boules de beurre de cacahuète et placez-les sur une plaque à pâtisserie, en les espaçant uniformément. Elles n’ont pas besoin d’être parfaites. Vous ferez cela après les avoir réfrigérés.
- Transférez-les au congélateur pour les refroidir pendant 20 à 30 minutes. Après, retirez-les du congélateur et formez des boules.
Coconut ball and chocolate without cooking (vegan)
Are you a Bounty fan?Here is an easy and original recipe for you.You only need these 5 ingredients:
Preparation :
- Dans un bol, ajoutez la noix de coco râpée et le sucre en poudre. Mélangez à la fourchette, puis ajoutez l’huile de coco et le lait de coco. Mélangez à nouveau jusqu’à ce que le mélange commence à s’agglomérer.
- Utilisez vos mains pour former des boules. Vous obtiendrez 15 à 20 boules, en fonction de leur taille. Placez les boules sur une assiette recouverte d’une feuille de cuisson et mettez-les au réfrigérateur pour qu’elles durcissent pendant au moins 15 minutes.
- Pour le revêtement en chocolat, faites chauffer le chocolat de cuisson au bain-marie jusqu’à ce qu’il soit fondu et faites-le tourner sur les boules de noix de coco avec une fourchette.
- Remettez les boules de noix de coco au réfrigérateur jusqu’à ce que le chocolat durcisse. Vous pouvez les servir avec un cocktail savoureux ou bien de préparer une tasse de chocolat chaud.
Chocolate ball recipe without cooking - video
Here is another idea of a chocolate ball without cooking that you can prepare at the last moment.Here are the ingredients you need:
Find inspiration in pictures
Put a nut (hazelnut, almond or other) in the middle of your chocolate ball
Balls without cooking are a great idea of a gourmet gift
Cocktail cherries are still a good alternative that will bring a fruity taste to your dessert
Serve your sweet appetizers in the form of popsicles
Sources: CenteRcutCook.com
beamingbaker.com
Elephantasticvegan.com