Do you hesitate between pancakes and a tiramisu? We have the solution: the cake of pancakes like tiramisu!

Do you hesitate between pancakes and a tiramisu? We have the solution: the cake of pancakes like tiramisu!

Revisit the tiramisu in the form of a cake of pancakes! Perfect for the Candleur or for any other occasion, you will love it.

Because we Don't always know what to choose between a good classic tiramisu or pancakes, we wanted to please you with this tiramisu cake recipe! Easy to achieve, it will make a sensation for La Chandeleur or for another festive occasion. Because pancakes are all year round, especially with our easiest recipe for pancakes in the world! You can reinvent the crêpe cake in the Croque-Madame version too, guaranteed gourmet. La Charlotte au tiramisu, the incredibly original and very good dessert!

Recipe pancake tiramisu style

8
00:25
00:40
Facile

Ingredients

Preparation

1
Réaliser la pâte à crêpes : mélanger la farine, 100 g de sucre, 3 oeufs, le beurre fondu et l'Amaretto ensemble. Verser le lait petit à petit tout en mélangeant pour avoir une pâte lisse et homogène. Laisser reposer deux heures à température ambiante.
2
Faire cuire les crêpes dans une crêpière beurrée.
3
Battre le mascarpone avec les deux jaunes d'oeufs, 125 g de sucre et le sucre vanillé. Monter les blancs en neige et les incorporer délicatement à la préparation.
4
Passer au montage : dans un moule à charnière, déposer une première crêpe et étaler une fine couche de la préparation précédente. Saupoudrer d'un peu de cacao en poudre. Recommencer l'opération avec le reste des crêpes en étalant bien la crème pour avoir des couches uniforme.
5
Terminer par une couche de crème et saupoudrer de cacao. Réserver au frais pendant au moins 5 heures.

Vous hésitez entre des crêpes et un tiramisu ? On a la solution : le gâteau de crêpes façon tiramisu !